Ardawir harcosai

Figyelem! Jelen oldal a www.ardawirharcosai.vilaga.hu szerepjátékos oldalhoz tartozik! Útmutató az említett oldalon!
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Tollasfa-erdő

Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
SzerzőÜzenet
Auróra

Auróra

Hozzászólások száma : 90
Join date : 2009. Nov. 02.
Tartózkodási hely : Ardawír birodalma...

TémanyitásTárgy: Tollasfa-erdő   Szer. Nov. 04, 2009 4:26 pm

E bűvös erdő a Kőfaragó hegy lábánál Shamientől nem messze található. A közelben húzódik a Mágia Ösvénye, ami nagyban befolyásolja, hogy a környéket elég intenzíven körbelengi a varázslat. Ez a bűbáj az évek során átalakította a természetnek arra fogékony növényeit. Sok különleges növény jelent meg, amik igen ritkának számítanak mind Klavirn, mind az egész birodalom területén. Ilyenek például a gombavirágokat növesztő fa vagy a pillangó virág, a kígyó bokor és a csodaszép tollasfák. A legtöbb ilyen egyedi növény a ritkasága miatt már alig található meg a természetben és csak elzárva a gyűjtők üvegházaiban lelhetők fel. Vadon már csak ezen a vidéken láthatók teljes pompájukban.
Bár igen törékenynek tűnnek a tollasfák, de igen rugalmasak és strapabírók. Ágaikból és levelükből, azaz a tollukból igen jó nyilat és nyílvesszőt lehet készíteni, ami roppant könnyen kezelhető és igen pontos találatot ad. De csak igen ritkán –neves alkalmakra, nagy rangú személyeknek- készítenek belőle fegyvert, mert tiltják e védett fák megrongálását.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Arkor

Arkor

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2010. Feb. 16.

TémanyitásTárgy: Re: Tollasfa-erdő   Pént. Feb. 19, 2010 11:16 pm

Talán már vagy négy-öt napja is annak, hogy erre a környékre tévedtem, de még mindig magával ragadott az itteni természet.
A növények a fák…Főleg a fák lágyan ringatódzó toll koronái. Ja és még valami nyugalom, ami szinte megfizethetetlen a számomra.
Egyszerűen nem bírom elviselni a zsúfolt falvakat,tereket, de ezek most mind csak távoli ”kísértetek”.
Szóval kényelmesen sétálgatva gyönyörködtem a tájban és most kivételesen nem valamilyen lény alakjában, hanem a saját valómban jártam utam.
-Nem rossz, talán még egy darabig maradok itt!- elmélkedtem ám hamarosan neszre lettem figyelmes a hátam mögül.
Egy pillanatot sem tétovázva rögtön alakot váltottam ez az alak pedig mi más is lehetett volna, mint az a bizonyos sárga szemű bestia.Ez a lény méretre akár egy kisebb medve, alkatra akár egy kecses, de erős worg mutatkozott meg.
A fej és a test szintén farkaséra hasonlított, de sötét lilás dús szőrzet fedte a hátán pedig vöröses,bordós színben játszott a tüske taréj.
Ezt a hatást már csak a sárga szempár emelhette.Hogy miért éppen ebben az alakban szerettem időzni?…magam sem tudom igazán, de egy biztos harcban messze ez volt a legjobb formám.
Visszatérve a zajra éppen támadó állásba helyezkedtem a velem szembeni bozótosra szegezve tekintetem, amikor egy apró kis mágikus lényecske huppant elém.
-Hát te csaptál ekkora zajt?- sóhajtottam megkönnyebbülten, amolyan félig hangosan az apró lényre nézve.Ez a nyúlnál is apróbb teremtmény amilyen gyorsan felbukkant, olyan gyorsan el is tűnt a szemem elől.
-Riadó megoldva- gondoltam elsőre, ám akkor még nem sejtettem, hogy ma nem én vagyok az egyetlen látogató az erdőben, ráadásul még mindig felvett alakomban múlattam az időt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
kósza

kósza

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2010. Feb. 19.
Age : 23

TémanyitásTárgy: Re: Tollasfa-erdő   Pént. Feb. 19, 2010 11:46 pm

Utam során a Tollasfa-erdőbe tévedtem,lenyűgözött a táj és a környezet szépsége főleg a nyugalom és az egyedüllét.Csak bóklásztam,a szebbnél szebb Tollasfák között és gondolkodtam.ahogy így sétálgatok egy nyúlszerű kis lényt amit vibráló fény vesz körül megszólítottam, de az csak ment tovább,mintha ott se lennék.közelítettem felé amikor hirtelen nagyot szökkent és azt mondta hogy kövessem. Elindultam a kis lény után de az egyre gyorsabb lett és már nem tudtam tartani vele az iramot.Végül elvesztettem,elindultam arra ahol utoljára láttam.Kis idő múlva újra megpillantottam de akkor már egész más irányba ment.Akkor már nem a kis lény kötött le hanem egy lilás foszlány, amit az egyik bokor takarásában láttam.Elindultam felé és hirtelen egy Worg-hoz hasonló lényt láttam amint éppen megfordul és elindul az ellenkező irányba.Nem tudtam mit tegyek támadjak-e rá a szörnyre vagy hagyjam elmenni?
-ki tudja talán nem bánt,de ha az éjszaka közepén egy ilyen lénnyel találom szembe magam akkor nem biztos hogy túlságosan boldog lennék.Gondoltam:hagyom elmenni végül is nem ártott nekem, akkor minek ártsak neki.Aztán elindultam vissza az útra remélve nem látom még egyszer azt a lilás bestiát.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Arkor

Arkor

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2010. Feb. 16.

TémanyitásTárgy: Re: Tollasfa-erdő   Szomb. Feb. 20, 2010 12:20 am

A kicsi lény elillant és ismét csönd lett s már indultam is tovább ám hirtelen ismét hangokra lettem figyelmes, egészen elhaló léptek zaja volt ez.
Ugyan nem tudtam, hogy ki vagy mi, de egy biztos akármi legyen ez jóval nagyobb az előző látogatómnál.
Elsőre csak a fejemet fordítottam hátra, majd lassan megfordultam.
Mereven a zaj vélt irányába fókuszáltam, de nem láttam semmit így fülelni, később szaglászni kezdtem.
A lágy éjszakai szellő a hátam mögül fújt, borzolva jelenlegi lilás szőrzetem, de ami ennél fontosabb meggátolta, hogy érezhessem a rejtőzködő szagát, sőt ha egy vad lényről van szó egyenest a kezére játszhat.

-Mit tegyek, várjam meg lép e az idegen vagy kutassam fel?- vívódtam magamban.

Végül elhatároztam utána járok az idegennek.
Lassan, óvatosan kerülgetni kezdtem a növényzetet.
Már éppen feladni készültem, amikor újabb hangra lettem figyelmes.
Azonnal fölkaptam a fejem s jobbra fordultam a Hold fénye valamin határozottan megcsillant. Kicsit közelebb léptem és végre jól láttam.
Egy páncélzaton jártak léha táncot a Hold fakó sugarai.
Alaposan kidolgozott, szinte már művészi darabról volt szó, ami még a viszonylag sötét ellenére is nagyon jól látszódott, hogy minden apró kis részlete tökéletes gondossággal volt megmunkálva, akár csak az én bal karomon nyugvó arany, páncél kesztyű, ami viszont most természetesen nem volt látható.
Még mielőtt nagyon bele merültem volna a ”jövevény ” pásztázásába rá kellet döbbennem, hogy bizony még mindig nem tudom, hogy ki fia borja és nem e éppen engem szándékozik eltenni láb alól.

-Biztos, ami biztos kiállok elé- gondoltam.

Így már én sem voltam rejtve és jól láthattuk egymást. Nem tudtam mi következik így csak álltam és kíváncsian lestem, mit tesz a másik.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
kósza

kósza

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2010. Feb. 19.
Age : 23

TémanyitásTárgy: Re: Tollasfa-erdő   Szomb. Feb. 20, 2010 1:28 am

Miközben egyre távolabb értem a lénytől elgondolkoztam:Nem természetes színe volt a bundájának, tehát valami varázslény vagy esetleg alakváltó,még az is lehet hogy egy különleges Worg, de egy biztos ha még egyszer találkozok a lénnyel jobban szemügyre veszemKözben teljesen sötét lett,csak mentem a korom fekete éjszakában, a hold vezette lépteimet, nem érdekelt merre megyek, csak sétáltam nyugodtan és közben elgondolkodtam az élet dolgain.Miközben bandukolok egy természetfeletti csillogás tölti be a Tollasfák sokaságát.Elindulok a derengés felé és egy gyönyörű mellvértet pillantok meg az egyik fa törzsén.Alaposan szemügyre veszem és hirtelen eszembe jut honnan olyan ismerős ez a vért,még mikor kölyök voltam Keveister a nevelőapám mesélt erről a páncélról,amit még apám és társai készítettek szeretett királyunknak,még rajzot is készített nekem a páncél részeiről.-A sok darabból legalább az egyiket megtaláltam-gondoltam magamban.Majd megérintettem a vértet,hideg volt akár a szellő amely simogatta arcomat de mégis forróságot árasztott,mint a tűz amiben készítették,de figyelmemet most már más kötötte le.Hirtelen a lilás bundájú Worg jelent meg szemben velem, egy pár percig csak néztük egymást,majd megszólítom,hátha érti amit mondok:
-Jelezd valamilyen módon,ha érted amit mondok!-és várok.
Nem telik el sok idő amikor a Worg megszólal:
-Szándékom nem ellenséges,alakváltó vagyok,azért vagyok most ebben az alakban,mert azt hittem valaki meg akar támadni.
-Akkor mutasd az igazi formádat és elhiszem amit mondtál-szólalok meg hirtelen.
-Rendben-mondja a lény és egy szempillantás alatt átalakult.Egy magas,hosszú fekete hajú,palástos ifjú volt akinek legkülönösebb ismertetőjele az, hogy a bal kezén egy gyönyörűen megmunkált arany páncélkesztyűt visel.
Elgondolkoztam a látottakon majd szótlanul vártam az ő reakcióját.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Arkor

Arkor

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2010. Feb. 16.

TémanyitásTárgy: Re: Tollasfa-erdő   Szomb. Feb. 20, 2010 1:54 am

Végre történt valami az idegen megszólított. „-Jelezd valamilyen módon,ha érted amit mondok!”- hangoztatta amire hamarosan választ is adtam, ami ugyan még mindig nem győzte meg teljesen az idegent, de ezért nem is hibáztatom, hiszen annyi ravasz bestia él e földön én is biztosan hasonlóra kérném az illetőt.
Veszélyesnek sem tűnt így aztán engedtem a felszólításnak s vissza vettem eredeti alakom.
Ezután pár pillanatnyi kínos csönd telepedett ránk.
Jobbat nem tudván az egyik közeli fának vetettem a hátam, majd ismét végig mértem az idegent.

-Szóval- törtem még végül a hallgatást s karba tettem a kezem.
-Mi szél hozott erre?- kérdeztem még midig kicsit bizalmatlanul méregetve a vándort.

Nem mintha udvariatlan akartam volna lenni, de egyenlőre még nem törtem magam a bemutatkozással, egyrészt mert nem vagyok az a nagyon ”társaság lelke” másrészt meg tanultam legutóbbi hibámból.
Ezt megelőzően ugyan is egy megbízás teljesítése után akadt egy kisebb társaság, akinek nem tetszett a beavatkozásom. Valami családi perpatvar volt, de ez most nem is lényeg.
Szó mi szó végig loholtam több várost és végre úgy tűnt leráztam az üldözőim.
Kényelmesebbre vettem a figurát és betértem egy fogadóba, ahol megismertem egy látszólag segítőkész drazgort akinek bemutatkoztam.
Na ezt nem kellet volna…Pillanatok alatt értesítette a környéken lófráló ellenfeleimet s csakhamar a nyomomban voltak…Lényegében ezért is kerültem ide, de visszatérve a jelenbe most már tényleg kezdett érdekelni mi a helyzet a jövevénnyel.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
kósza

kósza

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2010. Feb. 19.
Age : 23

TémanyitásTárgy: Re: Tollasfa-erdő   Szomb. Feb. 20, 2010 2:10 am

Lassan folyt a beszélgetés,mint csörgedező patakban a víz.Úgy látom ő se társasági ember,mint én legalább már van egy közös tulajdonságunk:Magányos farkasok vagyunk.Megszakítottam a hallgatást és mivel nem volt félni valóm bemutatkoztam:-A nevem Kósza és azt a páncélöltözéket keresem aminek kezemben láthatod az egyik darabját.Vártam az idegen válaszára és közben hol a vértre,hol az idegenre néztem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Arkor

Arkor

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2010. Feb. 16.

TémanyitásTárgy: Re: Tollasfa-erdő   Szomb. Feb. 20, 2010 2:31 am

Nagyszerű látom nem egy beszédes alak, mondhatni hasonlók vagyunk- gondolkoztam el, valószínűleg kicsit túlzottan is, mert mire feleszméltem az idegen már be is fejezte mondani valóját. Gyorsan felelevenítettem mit is mondott.

-Páncél..keresés..jah igen Kósza-. Végre képben voltam és úgy döntöttem no meg az illendőség is úgy kívánta bemutatkozom.

-A nevem Arkor…Alakváltó vagyok, ahogy azt már említettem- az illendő rész letudva ismét néhány kérdést szegeztem Kószának.

-Szóval a páncél részeit keresed hm igazán szép darab, biztos remek kovács készíthette.- most már szinte teljes nyugalommal fogadtam Kósza társaságát így aztán kicsit közelebb léptem.

-Pontosan hány darabja is van ennek a páncélnak?- kérdeztem ismét, miközben kényelmesen leporoltam köpenyemet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
kósza

kósza

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2010. Feb. 19.
Age : 23

TémanyitásTárgy: Re: Tollasfa-erdő   Szomb. Feb. 20, 2010 2:45 am

-Igen, apám és a társai készítették a páncélt.-többek között ezért is szeretném megtalálni mind a 12 darabját,ha megvan mind a 12 akkor össze lehet illeszteni a darabokat és egy mágikus páncél lesz belőle, amely nagyon hosszú ideig életben tartja gazdáját.Regenerálja sérüléseit és hosszú életet biztosít. ebből már 1 meg is van...
Kis idő múlva megint megszólaltam:-És te mi járatban vagy erre felé?-Majd vártam a választ.
Közben világosodott,az erdő lassan felébredt és madárcsicsergés lengte körül a fákat,az állatok kimozdultak vackaikból és a napfény úgy szűrődött át a lombkoronán, mintha megannyi kis fénysugár hatolt volna be a fák ágai közé.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Arkor

Arkor

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2010. Feb. 16.

TémanyitásTárgy: Re: Tollasfa-erdő   Szomb. Feb. 20, 2010 3:12 am


Kicsit meglepetten fogadtam a választ, hiszen valóban nem mindennapi védő öltözékről volt szó.
-Egy páncélzat, ami védi meg növeli viselője életét…hm..érdekes-

A következő kérdés engem érintett „És te mi járatban vagy erre felé?”

-Nos én egy kicsit kikapcsolódni jöttem ide meg aztán…-itt mondatom hirtelen félbe is szakadt a következő pillanatban, pedig már egy
jó fél méterrel odébb egy fának esve találtam magam.
A hajnal beköszöntével ugyan is már messziről jól láthatóak voltunk és ezt ki is használták a támadóink az pedig már csak hab volt a tortán, hogy egyikünk sem hallotta meg őket a beszélgetésünk miatt. Hogy kik a támadók?…
Mi sem egyszerűbb a röhögés már azelőtt elárulta őket, hogy felnézhettem volna. Gnollok azok a hiéna szerű lények akik mindenhol csak élősködnek és pusztítanak, gusztustalan jelenlétükkel szennyezve a környezetet.

-Kósza vigyázz a hátad mögött!- ordítottam, miközben igyekeztem talpra állni.
És ha ezek a hiéna dögök nem lettek volna elegen még egy Drazgor közeledését is hallani lehetett a távolból.

-Azt hiszem nem fog unalmasan telni a reggel!- morogtam és felmértem az ellenséget. Legalább 4-5 Gnoll vicsorgott fenyegetően.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
kósza

kósza

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2010. Feb. 19.
Age : 23

TémanyitásTárgy: Re: Tollasfa-erdő   Szomb. Feb. 20, 2010 3:28 am

Arkorra figyelve annak a fának támaszkodtam, amelyiken a páncél volt,de amikor megtámadtak minket odébb ugrottam és előhúztam Andurilt a kardomat és a legközelebbi veszett dög felé közelítettem.Ekkor meghallottam Arkor hangját:"-Vigyázz,mögötted!"
Megpördültem és az ugró Gnoll éppen a karba ugrott, üvöltött egy fájdalmasat majd kihunyt a gonosz fény a szeméből,de voltak még elegen...
Egy Gnoll mögém került és rám vetette magát sajnos nem figyeltem eléggé és elestem a Gnoll felülkerekedett,de egy pillanatra megtorpant és ez elég idő volt arra, hogy támadásba lendüljek,megforgattam a kardom s súlyos sebet ejtettem a bestián.Közben Arkor felpattant és...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Arkor

Arkor

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2010. Feb. 16.

TémanyitásTárgy: Re: Tollasfa-erdő   Szomb. Feb. 20, 2010 4:15 am

Szerencsére figyelmeztetésem időben célt ért és hamarosan kilehelte lelkét az egyik támadó bestia, de a következő pillanatban Kósza is a földön landolt, ahogyan azt én tettem az imént csak a szerencsén múlott, hogy egy pillanatra lefagyott a másik támadó dög így nem okozott különösebb bajt.
Kicsit nehézkesen ugyan, de már én is talpon voltam s már térhettem is ki az első csapás elől, amit egy amúgy nem túl művészi, kaszából fabrikált kardféle mért felém.

-A franc egye ki a bundádat!…- reagáltam a támadásra, amikor a hiéna tekintete találkozott az
enyémmel s ugyanebben a pillanatban fegyverénél fogva eltaszítottam magamtól.
Egy hírtelen mozdulattal termettem ismét előtte és megismertettem vele a családi örökségem hasznát. Pillanatok kérdése volt csak s a szörny fülsértő vonyításban tört ki, mancsait a karmok által végig szántott pofájára szorítva.
Ezzel elég időt nyertem, ahhoz, hogy én is szert tehessek egyszerű kardomra. Remek célpontomat tökéletesen bemértem ám végső csapásomat még egészen csírájában fojtotta el valami…A hátam mögé lendített kard végét a már korábban említett Drazgor szorította le így megmentve csatlósa nyamvadt kis életét.
”Azt hitted sokáig menekülhetsz?” mordult fel majd széles vigyorra húzta pofáját, kivillantva éles fogait.
Ez volt az a Drazgor aki miatt eddig menekültem, de lám ismét csak belé botlottam. Minden igyekezetem ellenére nemigen tudtam kirántani kezéből a kardom így a lehető legerősebben rúgtam hátra, ami viszont sikerrel járt. Új ellenfelem aki „Firor” ként nevezte magát az oldalát ért rúgás hatására lazított szorításán s kissé meg görnyedve állt.
Ami engem illet én a hirtelen szabadulás hatására hátrébb ugrottam egyenest az imént sebzett Gnoll mellé. Most én voltam ismét előnyben vele szemben, de gyorsan kellet cselekednem, hiszen így most hátat kellet fordítanom Firornak.
Nem tétováztam ismét lecsaptam és most semmi nem állított meg, ugyan a bestia nem került át a túlvilágra, de már nem volt képes tovább folytatni a harcot, így ismét a Drazgor felé fordultam. Ez viszont kései reakció volt s csak a kardomnak hála, hogy nem nyársalt fel ellenfelem .
A két kard még néhány percig feszült egymásnak szikrát hányva, majd eltaszítottuk egymást. Eközben a hátam mögül is küzdelem zűrzavara hallatszott, jól hallatva hogy Kósza sem tétlenkedik.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
kósza

kósza

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2010. Feb. 19.
Age : 23

TémanyitásTárgy: Re: Tollasfa-erdő   Szomb. Feb. 20, 2010 4:39 am

A maradék 3 szőrös szörnyeteg lefoglalta figyelmem, így nem igazán tudtam,hogy mi történik Arkorral,annyit láttam a csata hevében,hogy egy Dragzorral viaskodik éppen.Én sem tétlenkedtem az egyik dög szerencsétlenül támadott és ez a vesztét okozta,félreugrottam és kitartottam a kardom.A bestiát pontosan kettévágta a borotvaéles penge.Már csak kettő maradt.Az egyik felmászott egy Tollasfára és onnan próbált meglepni, de szerencsémre éppen akkor ugrottam félre,amikor rám vetette volna magát,elrugaszkodott és nagyot nyekkenve földetért.A másik rút bestiára viszont nem figyeltem ami viszont telibe talált és az arcom előtt vicsorgott a másik is feltápászkodott és közelített felém.Fél kézzel tartottam a nyáladzó dögöt és előkaptam vadászkésemet,majd megmártottam a bestia torkába.Az utolsó is odaérkezett sántított a fáról való lezuhanás következtében.A vadászkésemet markolva megszólaltam:-Na gyere,vagy talán félsz hogy elintézlek téged is mint a többi korcsot?
Erre elrugaszkodott, de nem tudott elég messzire ugrani sánta lába miatt,megbotlott az egyik fa gyökerében és elterült a fűben.Mellé értem,fájdalmasan nyüszített ,de nem kíméltem meg ledöftem a bestiát és figyeltem Arkor és a Dragzor harcát.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Arkor

Arkor

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2010. Feb. 16.

TémanyitásTárgy: Re: Tollasfa-erdő   Szomb. Feb. 20, 2010 5:14 am

Csapás, csapást követett, de csak nem sikerült közelebb jutnom, hogy megsebezhessem komolyabban a Drazgort.
Ám utolsó talpnyalójának halálhörgése elvonta figyelmét így bal karján valamit, szárnyán sikerült mély, igen fájdalmas sebet okozni.
Ennek hatására szinte megveszett a pikkelyes.
Őrült módjára hadonászott hatalmas pengéjével, amit csak ért porrá zúzott.”Ha veled végzek a barátod lesz a következő” bömbölte és ha lehetséges még inkább vagdalkozott.
Őrültség lett volna ilyen helyzetben támadni, így hát inkább védekezni és elkerülni próbáltam.
Végre Firor fáradni kezdett így most én következtem.

Vagy háromszor is megkerültem, mire olyan közel juthattam hozzá, hogy ne térhessen ki előlem.
Csapásomnak hála földön volt és egy biztos onnan nem kel föl többet.
Kardom magasba emelkedett ám ekkor a vergődő pikkelyes felszólalt. ”Várj!…ez nem az én hibám!”

-Hogy mi? döbbentem le, de ezzel a semmit mondó felkiáltással csak az összezavarást akarta elérni, ami össze is jött. Mire ismét magamnál voltam már ki is csúszott a markomból, de még koránt sem volt vége….Utána eredtem, mint bestia támadtam most rá…
Esélye sem volt, éles metszőfogak csattantak nyaka körül, de hogy ne távozzék megtorlatlanul még utolsó erejével, vállamba vágta eddig oly jól rejtegetett tőrjét.

-Vége..- jegyeztem meg, miközben lazítottam szorításomon, majd elengedtem a mostanra mozdulatlanná merevedett testet. Mi tagadás fárasztó egy küzdelem volt, de főleg a „kedves kis búcsú ajándék” tette fel az i-re a pontot.
-Remélhetőleg Kósza jobban megúszta…- jutott eszembe a gondolat és abba az irányba fordultam, amerre legutóbb láttam.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
kósza

kósza

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2010. Feb. 19.
Age : 23

TémanyitásTárgy: Re: Tollasfa-erdő   Szomb. Feb. 20, 2010 5:26 am

Feszülten néztem a küzdelmet,gondolkoztam rajta,hogy beavatkozzak-e, de ez az ő harca ha megkér akkor segítek neki.De jól harcol, ezért nem kell félteni-gondoltam.
Mikor láttam hogy a Dragzor meghalt közelebb mentem és megkérdeztem:Miért akart megölni ez a dög?
Majd összeszedtem a fegyvereimet és Arkor sebére pillantottam.Jól vagy?-kérdeztem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Arkor

Arkor

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2010. Feb. 16.

TémanyitásTárgy: Re: Tollasfa-erdő   Vas. Feb. 21, 2010 11:30 pm

Végre ismét biztonságban tudhattuk magunkat és végre volt némi időm kifújni magam, majd a hozzám szegezett kérdésekre koncentráltam.
-Hogy miért akart megölni az egy hosszú történet…- feleltem, de tudtam jól szinte kötelező folytatnom.
-Az egész pár napja kezdődött, amikor Kles’Su-ba érkeztem s megszálltam egy a kikötőhöz közeli fogadóban, amely a „Veszett Worg” névre hallgatott. Ez a hely nem a jó híréről volt nevezetes, de ehhez mérten az árak igazán csekélyek voltak. Nem sokkal később ismerkedtem össze Firor-al, látszólag rendes alaknak tűnt.
Aztán késő este, amikor már a fogadó népe széledni kezdett s a pikkelyes elég rendesen felöntött a garatra elárulta, hogy ő bizony egy kitűzött vérdíj ügyében van itt.
Nem kellet sokat találgatnom, hogy rájöjjek rólam van szó.
Ez a bizonyos vérdíj egy gazdag úr felhívása volt ellenem, amiért nem fogadtam el megbízását, miszerint tegyem el láb alól riválisát és családját, így biztosítva számára, hogy ne veszíthesse el vagyonát.
Csinos kis összeget képesek egyesek adni azért, hogy kellemetlen kis titkaik ki ne kerüljenek napvilágra. -itt egy kis szünetet tartottam
-Gondolom mondanom se kell, de sokan vadásznak efféle ”könnyű” pénzkeresési lehetősségre.- fejeztem be végül.
Nem jellemző rám, hogy ennyire közvetlenül számoljak be történetemről, de szinte biztosra vettem, hogy Kószát nem olyan fából faragták, hogy némi csillogó tallér fejében más életét áldozza. A sérülésemet illetően már nem állíthattam ennyire biztos dolgokat.
-Voltam már jobban is, de megmaradok- tudtam le végül az utolsó kérdésre is a választ, majd kissé elgondolkodtam. Kíváncsi voltam tényleg nem tévedtem e nagyot azzal, hogy megosztottam Kószával a történetem egy részét.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
kósza

kósza

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2010. Feb. 19.
Age : 23

TémanyitásTárgy: Re: Tollasfa-erdő   Vas. Feb. 21, 2010 11:52 pm

-Köszönöm,hogy őszinte voltál,úgy látszik kezdesz bennem megbízni,ez kölcsönös.Ha jobban lettél, folytathatnánk utainkat együtt.Úgy látom egész jól összedolgozunk,főleg ha szorult helyzet van,egy ilyen veszélyes úton elkéne egy társ.Vedd fontolóra az ajánlatomat kérlek!
Bekötözöm Arkor sebét és elgondolkodok:-Ha ennyien keresik nem biztos,hogy olyan jó ötlet folt megkérni hogy tartson velem,de kiállt mellettem ezért megbízok benne
-Még egy kérdés:Miért pont bérgyilkosnak álltál sok más lehetőség is akad ezen a földön?
Miután befejeztem mondanivalómat csöndesen vártam a választ.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Arkor

Arkor

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2010. Feb. 16.

TémanyitásTárgy: Re: Tollasfa-erdő   Hétf. Feb. 22, 2010 9:44 pm

Valóban jól gondoltam, megbízhatok Kószában, de ettől még meglepett mennyire elfogadó modorral bír és hasonlóképpen hatottak következő szavai is.
Igaza volt valóban egészen jó kis csapatot alkottunk, de ettől függetlenül nem hamarkodhattam el a döntésem. Ha úgy vesszük a sorsomat magam ellen csak én hívtam ki és ennek következményeit is igyekeztem csak magamra hárítani.
Ez volt az első és legfontosabb dolog, amit mint szabályt állítottam magamnak. -Soha ne keverj bele szándékosan másokat az ügyeidbe!- elevenítettem fel magamban a mondatot, mint figyelmezetést, de valahogy még így sem volt egyértelmű a döntés. Másfelől ki tudja talán ez egy szép barátság kezdete, amit kár lenne az enyészetnek áldozni.
-Ha veled tartok nem ígérhetek nyugalmat, de ha mindenképpen szeretnéd veled tartok….Amíg kibírod a társaságom.- fejeztem be némi szünet után kicsit vidámabb hangnemben ezt az amúgy meglehetősen komoly döntést igénylő mondatot.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
kósza

kósza

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2010. Feb. 19.
Age : 23

TémanyitásTárgy: Re: Tollasfa-erdő   Hétf. Feb. 22, 2010 9:58 pm

-Hát szó mi szó nekem sincs túl nyugodt életem eddig a páncélt kerestem és folytatom a keresést,de a kérdezősködésem ez üggyel kapcsolatban hozott néhány ellenséget akik szintén szeretnék rátenni a kezüket eme kincsre,miattuk volt már egynéhány nehéz helyzetem.-Szóval nem szeretném rád erőltetni, csak ha teljesen biztos hogy ezt a döntést szeretnéd hozni csak akkor tedd meg,engem ne félts voltam már nehéz helyzetben nem is egyszer és látod itt vagyok,tehát valahogyan csak kiverekedtem magam a konfliktusokból.Ha te is olyan jól elviselsz engem mint amennyire én téged akkor nincs miért aggódnunk,ráadásul sok közös tulajdonságunk van szerintem belevághatnánk a közös útba...-Persze csak ha te is szeretnéd.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Arkor

Arkor

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2010. Feb. 16.

TémanyitásTárgy: Re: Tollasfa-erdő   Hétf. Feb. 22, 2010 10:25 pm

Bár nem hiszek feltétlen a sorsban, de tény, hogy rengeteg köztünk a közös vonás. Egyformán küzdünk a céljainkért és eddig főleg csak magunkra számíthattunk.
Jobban bele gondolva az én ”céljaimra” vonatkozva nincs ugyan pontos elgondolásom, de Kósza egy igen fontos célért indult útjára, hiszen jól tudom mennyire fontos lehet egy becses családi örökség és én még szerencsésnek is tudhatom magam, hogy nem volt szükségem hosszas kutatásra érte.
-Természetesen szívesen veled tartok! –jelentettem ki végül, de aztán kicsit megtorpantam.
- Van valami ötleted, hogy merre induljunk?- kérdeztem némileg elbizonytalanodva.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
kósza

kósza

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2010. Feb. 19.
Age : 23

TémanyitásTárgy: Re: Tollasfa-erdő   Hétf. Feb. 22, 2010 10:39 pm

-Örülök neki,hogy együtt folytatjuk utunkat.Én az Ezüst erdőbe mennék úgy hallottam lehetséges,hogy megtaláljuk a páncélöltözet másik részét,ha kitartóak vagyunk.Mindazonáltal elég veszélyes hely nyüzsögnek arrafelé a szörnyek és különféle bestiák,de az van legközelebb úgyhogy szerintem elindulhatnánk arrafelé, ha nincs jobb ötleted.
út közben van egy fogadó ahová betérhetnénk ismerek ott egy "barátot" segítőkész ember csak nem lehet megbízni benne.Még van vele egy elintézetlen ügyem:Elmondtam neki,hogy a páncélöltözetet keresem,erre ő segítőkészen a segítségét ajánlotta amit sajnos elfogadtam,mivel a páncél a király tulajdona ezért még csak beszélni se lehetne róla mert azzal ítélhetnek el,hogy én is segédkeztem az ellopásában,mivel senki sem tudja ki lopta el csak apám meg én.2 teljes hónapig ültem börtönben felségárulás vádjával úgyhogy most szeretnék egyenlíteni.Részemről indulhatunk...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Arkor

Arkor

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2010. Feb. 16.

TémanyitásTárgy: Re: Tollasfa-erdő   Hétf. Feb. 22, 2010 11:17 pm

-Hát az Ezüst erdő nem egy barátságos kis, hely pláne ha tényleg igaz, hogy az unikornisok mindent megtesznek azért, hogy távol tartsák az idegeneket.-mondtam.
Ugyan az unikornisok alapjáraton, mint ”kedves” mágikus lények voltak számon tartva, de ettől függetlenül nem állt tőlük távol kegyetlen dolgok cselekedete, ha egy felsőbb cél nemesítette a tettüket.
Mindenesetre rábólintottam s útnak indultunk, miközben Kósza tovább mesélte történetét.
Nem is gondoltam volna, hogy újdonsült útitársam már a börtönt is kénytelen volt megjárni, sőt nem is kifejezetten rövid időről volt szó.
Két hónap hosszú idő, főleg ha ártatlanul tölti az ember egy olyan súlyos váddal, aminek következtében kétségtelenül nem részesülhetett ”kellemes” fogadtatásban.
Én ugyan csak pár napot töltöttem börtönben, gyilkosság vádjával, de az is bőven elég volt.
A dohos falak között embertelen dolgokra voltak képesek a törvény majdhogynem ”szent” őrei…Az volt egyedül a szerencsém, hogy nyilvánosan óhajtottak eltenni láb alól így volt esélyem meglógni.
-Nem csodálom, hogy szeretnél látogatást tenni a ”barátodnál”- ismertem be.
Időközben a Nap már magasan a fák koronái fölé emelkedett, amit ugyan csak a levelek közt átszűrődő fények játéka tudatott velünk.
Nem sokkal később viszont egy egészen tágas kis tisztásra értünk.
A növények itt is olyan pompásak voltak, mint a hatalmas tollas fák, de tisztán látszott, hogy a tisztás dombjain túl még mindig a fák uralják a környéket.
-Ahogy elnézem nem jutunk túl egyhamar az erdőn…- szólaltam fel.
Hmm…Legalább is gyalog nem…-ötlött fel bennem hirtelen a gondolat
-Mi lenne ha kicsit lerövidítenénk az utat?…Persze csak ha nincs ellenedre némi légi túra..vetettem fel a kérdést, majd ötletem Kószának
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
kósza

kósza

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2010. Feb. 19.
Age : 23

TémanyitásTárgy: Re: Tollasfa-erdő   Hétf. Feb. 22, 2010 11:28 pm

-Hát igen a börtön nem egy barátságos hely, nekem 1-2 évig való raboskodást kellett volna kiállnom ha nem kaparintom meg a kardomat,ez a kard még apámé volt az a különlegessége hogy hihetetlenül éles,könnyű és a gazdáját mindig megtalálja akár milyen messze is van, az húzott ki a szorult helyzetből, ugyanis egy szempillantás alatt átvágta a börtön rácsát és már kint is voltam a szikrázó napsütésen,2 hónap után ez az élmény elmondhatatlanul csodálatos volt,kíváncsi leszek mit fog szólni régi "cimborám" mikor meglát.Heh...
Hát még nem közlekedtem a levegőben,de egyszer mindent ki kell próbálni.Részemről mehetünk a levegőben is csak azt áruld el ,hogy mivé fogsz változni,és meg kéne állnunk a fogadónál ha nincs ellenedre...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Arkor

Arkor

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2010. Feb. 16.

TémanyitásTárgy: Re: Tollasfa-erdő   Kedd Feb. 23, 2010 8:49 pm

-Én is hasonlóan éreztem, amikor végre szabad voltam bár éppen akkor szakadt az eső...- mondandóm akaratlanul is elő hívta azoknak a napoknak az emlékeit.
Csupán 6 nap volt, de az a 6 nap maga volt a pokol.
Az első két nap, mindent elkövettem azért, hogy szabaduljak ám végül a 3. nap reggelén minden erőm, elfogyott s képtelen voltam tovább küzdeni.
Fejem fölött lebegett közelgő halálom napja és a tudat, hogy nincs menekvés.
Akkor még úgy tudtam a föld alatti börtön terme szolgál majd a rám rótt ítélet színhelyéül.
Ez egy hatalmas terem volt ahova őrök sorfalával vezették az elítélteket így elvágva az esetleges kitörések útját.
Azóta sem tudom miért éppen az utolsó nap döntöttek másképpen felőlem.
Gondolataimból társam újabb szavai zökkentettek vissza.
-Hm biztos nem fog nagyon örülni a ”cimborád”.- válaszoltam, majd kicsit elgondolkodtam. -Hmm ahhoz, hogy elé gyorsan haladhassunk és vész esetén én se legyek harcképtelen valami erős lény alakjára lesz szükség…mint mondjuk egy…-és akkor eszembe jutott.
-Egy sárkány megteszi?-kérdeztem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
kósza

kósza

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2010. Feb. 19.
Age : 23

TémanyitásTárgy: Re: Tollasfa-erdő   Kedd Feb. 23, 2010 10:56 pm

-Az tökéletes lenne úgy is szívesen kipróbálnám már a sárkányon való repülést,persze nem alakváltón...heh.De ha neked nem okoz problémát, akkor én készen állok.
-Tényleg mégis hogy tudtál megszökni a kivégzés elől?-nagyon kíváncsi lennék rá...
-Út közben meg kéne állnunk a fogadónál, ha jól emlékszem akkor az egyik útkereszteződésnél találjuk,ott megszállhatnánk éjszakára,mivel már a nap utolsó sugarai kezdik vörösre festeni a bárányfelhők széleit.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Tollasfa-erdő   

Vissza az elejére Go down
 
Tollasfa-erdő
Vissza az elejére 
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ardawir harcosai :: Birodalmak :: Klavirn-
Ugrás: